Møt oss

Trygg av natur er et ideelt foretak som jobber med naturbasert veiledning og livsmestring mot oppvekst og helse. Vil du snakke med oss?

Camping

Historie

Trygg av natur ble etablert som et non-profit AS på Østlandet i 2016, og fra januar 2021 har vi i tillegg hatt en egen avdeling i Rogaland. Initiativtakerne til Trygg av natur er Andreas Arnø, spesialpedagog med hovedfag i temaet mobbing, naturfagslærer og trener Simen Skogli, og Jørgen Moland, som har mastergrad i ledelse og hovedfag i forskningsformidling. Forskning, prøving og feiling gjennom flere tiår i arbeid med mennesker har lagt grunnlaget for utviklingen av vår mestrings- og veiledningsmetodikk.

Trygg av natur har siden 2019 tilbudt etterutdanning i naturbasert veiledning og livsmestring, til ansatte i oppvekst- og helsesektor som deler vårt mål om at alle barn skal få vokse opp mest mulig selvstyrt og lystbetont. I dag praktiseres Trygg av naturmetodikk ved ulike skoler, barnehager, sykehus og institusjoner fordelt på kryss og tvers i landet - og vi blir stadig flere som sammen arbeider for at alle barn og unge skal oppleve handlingsrom, medbestemmelse, tillit og tilhørighet.

Høsten 2021 stiftet vi sammen Foreningen Trygg av natur, med formål å bidra til god folkehelse og livsmestring for barn og unge.

Mer oppdatert info om aktivitet og arrangementer finnes på vår facebookside

Oss i media

Hvem er personene i Trygg av natur

 • Andreas

  Andreas Arnø

  Andreas har en merittliste som skulle tilsi at han kommer vinnende ut av en kollisjon med Bergenstoget. Det spesielle er at toget i møte med Andreas ikke ville fått en skramme. Han er like snill som han er tøff. Andreas ble fallskjermjeger fordi han hadde lyst. Han har hovedfag i spesialpedagogikk på temaet mobbing av samme grunn. Han ble med som trener for alpinlandslaget verden rundt og til tre vinterolympiader bare fordi han hadde lyst. Da Andreas valgte å studere NLP brøt han noen barrierer for å kunne utrette mer for andre. I dag er han en anerkjent coach som hjelper alle typer mennesker. De unge ligger hjertet nærmest fordi de er som ham. Mer åpne, mindre ferdige og med fremtiden foran seg. Andreas er lett å ha med å gjøre fordi han gjør og sier det som faller ham naturlig. Hva da når han ikke har lyst, det skjer vel alle. Jo, da gjør han det han må uten å legge mer i det enn det som er nødvendig. Han tar seg ikke tid til å klage. Han drives av lyst og ikke av klagens drivkraft. Når dette er sagt, Andreas er først og fremst en genuin venn, en fantastisk familiefar og en bunnsolid turkamerat.

 • Simen

  Simen Skogli

  JA, det gjør vi! Foreslår du noe for Simen er dette alltid svaret. Helt ukritisk og genuin. Da blir det spennende. Simen er utdannet naturfagslærer og har fordypning i romfartsteknologi og miljøovervåkning. Kombinasjonen av handlekraft og nysgjerrighet generer spennede (og til tider eksplosive) møter med naturen for dem som er rundt Simen. Sammen med barna sine bygde han Norges største pepperkakerakett (a la apolloraketten) i målestokk 1 : 85 og sendte den 49 meter til værs. Like høyt, og dobbelt så kort som han har hoppet på ski. Simen er nemlig også skihopper med personlig rekord på 98 meter. Også er han ishockeyspiller, friidrettsmann og håndverker. Håndverker? Ja, han fikser alt som skal fikses – det være seg å flislegge et bad eller et kjøkken, legge rør, bygge en hytte, skru på motorer eller sy bunader til hele familien sin. Disse egenskapene må ha blomstret i spann med en ganske så fri oppvekst i natur. Når dette er sagt, Simen er først og fremst en genuin venn, en fantastisk familiefar og en bunnsolid turkamerat.

 • Jørgen

  Jørgen Moland

  Fjellvettreglene er det mange som kjenner til, enda flere burde kjent til Jørgen Moland. Han var med i ekspertgruppa som utviklet de nye fjellvettreglene. Ikke fordi han er opptatt av regler, men snarere er genuint opptatt av at folk skal bruke hue. Leser man fjellvettreglene finner du ut at ”bruk hue” prinsippet er rådende. Når Jørgen ikke jobber for å få voksne til å la barn klatre i trær, utdanner han bre- og skredinstruktører i hele Norge. Jørgen har svart belte i Judo, har en rekke verv innenfor norsk friluftsliv og setter med sin livslange frivillighetsenergi alltid andres ve og vel før seg selv. “Den ærlige strateg” var tittelen på Jørgens hovedoppgave om forskningsformidling i 2001 (UiO). I 2013 mottok han utmerkelsen “Most Valuable Student” på masterstudiet i Leadership ved Boston University. Hans akademiske tilnærming til praksisfeltet og vice versa bidrar til at Trygg av natur klarer å være kritiske til det vi holder på med, og gjennom det stadig blir tryggere på at det vi gjør er bra for fellesskapet. Når dette er sagt, Jørgen er først og fremst en genuin venn, en fantastisk familiefar og en bunnsolid turkamerat.

 • Bodil

  Bodil Bay Schultz

  Bodil brenner for å designe og skape, enten det gjelder å bygge og fikse ting, utforme konsepter, male, skrive, spikke, dyrke eller sy. Som scenograf og kostymedesigner har hun bidratt til å skape opplevelser fra teaterscener i Norge, Danmark og England, og hun hevder å drive med akkurat de samme spørsmålene ved et leirbål eller bredden av et skogtjern, som hun gjorde på en internasjonal scene. Bodil er alltid gira på ny kunnskap, spennende møter og gode historier, og har utvist samme lidenskap for å gå i fjellet eller trene kampsport, som for å arrangere fagkonferanser, holde orden på omfattende opera-storyboard eller på hele fjellsport-Norges Nasjonal standard. Stoltheten legges i å støtte og legge til rette, og hun tar gjerne jobben med å rydde og organisere for å gjøre felles mål og oppgaver mer oppnåelige. Sansen for gode systemer er nok ekstra nyttig for en som også kan være ganske distré og rotete, og som dessuten går rundt med følelsene sine litt utenpå. Når dette er sagt, Bodil er først og fremst en genuin venn, en fantastisk familiemor og en bunnsolid turkamerat.

 • Besøksadresse

  Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0154 Oslo

 • Postadresse

  Husarveien 20, 1396 Billingstad

 • Kontonummer

  1503.76.03446

 • Trygg av natur-fondet

  1506.33.21920

 • Org nr.

  917 232 512

 • Styret

  Eric Askildsen (leder), Jørgen Moland, Andreas Arnø, Simen Skogli og Bodil Bay Schultz

 • Foreningen Trygg av natur

  Kontaktperson Sture Berg Helgesen, 40851972, stureberghelgesen@gmail.com